Експерт: затримання Єфремова могло бути вказівкою Заходу

Читать на русском
Микита Потураєвполітолог

Ще з 2005 року було зрозуміло, що Юрій Луценко щедрий на гучні заяви, але не завжди вони мають результат.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микита Потураєв, аналізуючи затримання колишнього «регіонала» Олександра Єфремова.

«Ситуація з Єфремовим складна. Безумовно, є факт затримання, що позитивно. Але питання в іншому: де решта? Адже там була так звана «донбаська еліта». Єфремов був главою цієї еліти? Ні, всі це прекрасно знають. Так, Янукович у Ростові, а роль всіх інших? Зараз дізнаємося щось про Луганськ зі справи Єфремова, а щодо Донецька ми що-небудь знаємо?», – розмірковує Потураєв.

Як припускає експерт, за тих розкладів і зв'язків керівництва країни з донецькими бізнесменами сумнівно, що ми знатимемо, що відбувалося в «столиці сепаратизму», а саме Донецьк вважають таким.

«Чи розвалиться справа Єфремова через півроку-рік в судах, стане зрозуміло з доказової бази. Але питання залишається в системності розслідування того, що сталося як у Луганській, так і в Донецькій області», – додав він.

Усі судді Печерського суду відхрестилися від справи ЄфремоваВсі судді Печерського суду міста Києва відмовилися вести справу колишнього народного депутата Олександра Єфремова, попросивши перенаправити її до іншого суду.

Щодо гучного затримання Єфремова, то, за словами політолога, це може бути спровоковано чіткою позицією Заходу.

«На Заході було артикульовано чітке роздратування та нерозуміння того, що в Україні є певне коло людей, відоме всім за прізвищами, які відкрито займають ворожу позицію з приводу того, що відбувається на окупованих територіях», – констатував він.

«Виходить, що Заходу потрібно змусити РФ виконувати «Мінськ», потрібно продовжувати санкції, в той час як в Україні деякі особи працюють на два фронти. Тому АП потрібно якимось чином реагувати», – проаналізував Микита Потураєв.

Як відомо, Олександр Єфремов відкрито зізнався, що спонсорує «ЛНР», і заявив, що «уряд України має чути людей Донбасу, а не вбивати їх на їхній же території».

Зараз Єфремов перебуває в СІЗО, щодо нього проводяться процесуальні дії. Відомо, що статті його звинувачення не передбачають застави або домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: