Бойовики змушені приховувати втрати на Донбасі – розвідка

Читать на русском
У ГУР пов'язують приховування втрат із різким збільшенням кількості випадків дезертирства та зменшенням кількості бажаючих продовжувати військову службу за контрактом у лавах з'єднань російсько-терористичних військ на Донбасі.

Випадки дезертирства та зменшення кількості бажаючих продовжувати військову службу за контрактом у лавах з'єднань російсько-терористичних військ на Донбасі призводить до того, що командування бойовиків змушене приховувати втрати.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«З огляду на значні втрати особового складу, командири частин і з'єднань 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ намагаються приховати реальні дані про поранених та оформлюють вогнепальні й уламкові поранення як побутові травми», – йдеться в повідомленні.

У ГУР пов'язують приховування втрат із різким збільшенням кількості випадків дезертирства та зменшенням кількості бажаючих продовжувати військову службу за контрактом у лавах з'єднань російсько-терористичних військ на Донбасі.

Як повідомляється, 31 липня до органів військової прокуратури РФ звернулося п'ять військовослужбовців: Дем'янко, Яман, Кипаренко, Калугін та Авдюшкін. Це службовці 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ, які 28-29 липня цього року отримали поранення, виконуючи накази командирів обстрілювати позиції сил АТО на маріупольському напрямку.

Бойовики інсценували обстріл журналістів для телебачення – ГУРБойовики 2-го армійського корпусу ЗС РФ спільно з представниками російських ЗМІ відзняли постановочне відео, в якому інсценовано потрапляння під обстріл сил АТО журналістів поблизу міста Дебальцеве.

Однак бійці не були зазначені у відповідних наказах, не пройшли в доповідях командира полку, що унеможливило оформлення ними страхових виплат у зв'язку з отриманими під час виконання «службово-бойових завдань» пораненнями.

Як повідомлялося раніше, при звірці списків з обміну полоненими України та бойовиками ОРДЛО виявилося, що частина імен, які раніше в них значилися, тепер там відсутні.

Відзначимо, що на Донбасі російські окупанти продовжують порушувати Мінські домовленості, обстрілюючи позиції ЗСУ. За минулу добу підтверджено 85 випадків відкриття вогню по позиціях сил АТО, з них 37 – на донецькому, 35 – на маріупольському й 13 – на луганському напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: