Окупанти Донбасу приховують частину заручників від влади України – Тандіт

Читать на русском
В СБУ припустили, що шляхом махінацій зі списками полонених і заручників проросійські найманці намагаються приховати сліди тортур над ними.
Радник голови СБУ Юрій Тандіт

При звірці списків з обміну полоненими виявилося, що частина імен, які раніше в них значилися, тепер там відсутня.

Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «ЛІГАБізнесІнформ».

«Виявилося: якщо до вчорашньої зустрічі представники «ЛНР/ДНР» підтверджували наявність заручників за списком, в тому числі одного з поранених, то вчора нам передали списки, де частина заручників уже не значиться. Це дуже важливо», – підкреслив Юрій Тандіт.

За його словами, СБУ знала конкретні місця перебування заручників. «І з того боку це підтверджували. А вчора, наприклад, щодо одного з поранених дали інформацію, що вони не знають, де він перебуває. Це дуже тривожний для нас знак», – вважає Тандіт.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевняє, що до кінця тижня будуть звільнені 10 українських полоненихСказано 27 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Тандіт припустив, що шляхом махінацій зі списками полонених і заручників проросійські найманці намагаються приховати сліди тортур над ними.

Радник глави СБУ зазначив, що Україна та міжнародні організації, як і раніше, роблять спроби домогтися допуску представників Червоного Хреста та ОБСЄ до українських заручників, але поки безуспішно.

«На жаль, з боку Луганська, Донецька, РФ був доступ лише до чотирьох заручників представникам Червоного Хреста», – уточнив Тандіт.

За його словами, українська сторона надала можливість зустрічей представників Червоного Хреста з особами, які вчинили злочини проти цілісності України, яких виявилося близько 600.

Як раніше повідомлялося раніше, 20 лютого між Україною й терористами «ДНР» відбувся обмін полоненими за формулою «3 на 6»: троє українських бійців, які минулого року захищали Дебальцеве, повернулися додому.

Нагадаємо, що зафіксовані випадки, коли проросійські бойовики брали в заручники дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: