Холодницький повідомив подробиці обшуків у столичному райуправлінні ДФС

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшуки в Шевченківському районному управлінні ГУ ДФС у Києві.
Назар ХолодницькийФото: ukrafoto.com

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив факт обшуку в одному зі столичних райуправлінь Державної фіскальної служби.

Заарештовані слідчий та начальник слідчого управління фінансових розслідувань є працівниками Шевченківського районного правління ДФС у місті Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Холодницького.

«Обшуки відбулися в рамках кримінального провадження щодо посадових осіб цього відомства, під час якого було встановлено, що вони, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб із захисником (адвокатом) у кримінальному провадженні, вимагали у підприємця хабар у сумі понад 750 тис. грн (36 тис. доларів США) за сприяння в ухваленні «правильних» процесуальних рішень у кримінальному провадженні, в тому числі й про повернення раніше вилученого майна», – уточнив голова САП.

Один із фігурантів «газової схеми Онищенка» уклав угоду зі слідствомВ Антикорупційному бюро повідомили про те, що один із фігурантів «газових схем» пішов на угоду зі слідством.

При цьому Холодницький зазначив, що, судячи з усього, вилучені під час обшуку гроші з’явилися на робочому місці затриманих незаконно.

«Зважаючи на оперативну інформацію та суму коштів, виявлених під час обшуку, існує обґрунтована підстава вважати, що така сума готівкою не могла з’явитися на робочому місці «борця з податковими злочинами» законним шляхом. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу горе-податківцям», – додав керівник Антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, раніше губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі висловив переконання, що обвинувальні судові вироки проти корупціонерів почнуть з’являтися наступної весни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: