Один із фігурантів «газової схеми» сьогодні прийде до суду

Читать на русском
Адвокат Постного повідомив, що НАБУ обманює суспільство й експертизі про симуляцію його підзахисним хвороби вірити не можна.
Валерій Постний в реанімації

Один із фігурантів «газової справи» Валерій Постний має намір з'явитися на сьогоднішнє судове засідання.

Про це в коментарі телеканалу «112 Україна» заявив його адвокат Ігор Федоренко, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні буде суд і Постний приїде. Всі знущання пов'язані з тим, щоб він дав потрібні свідчення», – сказав Федоренко.

Адвокат Постного додав, що НАБУ обманює суспільство й експертизі про симуляцію Постним хвороби вірити не можна.

«У нас є висновок, складений республіканським бюро судово-медичної експертизи, де повністю спростовуються ті висновки, які зробила експертиза на прохання НАБУ. Під тиском НАБУ судові експерти написали не те, що було насправді, а те, що було вигідно НАБУ», – заявив адвокат.

Онищенко не має перспектив оскаржити позбавлення недоторканності – ХолодницькийКерівник САП Назар Холодницький заявив, що нардепа Онищенка позбавили недоторканності відповідно до закону.

Нагадаємо, що 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня за «газовою справою», якою заправляв народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. Ще 1,3 млрд – неоплачена сума ренти за користування надрами.

Як раніше заявляв керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, підозрюваний у газових махінаціях народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко зараз перебуває в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: