Гройсман анонсував масштабну програму реформування вуглепрому

Читать на русском
Гройсман запропонував залучити фінансування на програму реформ у вуглепромі під державні гарантії.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував обговорити реформування вугільної галузі України на найближчому засіданні урядового комітету та затвердити її в серпні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Необхідно сформувати цю стратегію, запропонувати її уряду... Давайте в серпні обговоримо, затвердимо, зрозуміємо фінансовий ресурс, який нам необхідний, і все. Ми знайдемо механізми вирішення цього питання», – сказав прем'єр.

Він також запропонував залучити фінансування на програму реформ у вуглепромі під державні гарантії.

«Давайте ми зробимо під державні гарантії програму реструктуризації шахт. Це необхідно робити негайно. Далі я вам знайду сто і один механізм фінансової підтримки модернізації та реструктуризації шахт», – підкреслив Гройсман.

Україна продовжує імпортувати вугілля з ПАР і РФУ I кварталі поточного року Україна імпортувала 146,3 тис. тонн антрациту з Південно-Африканської Республіки та 51 тис. тонн із Росії.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначав, що в рамках програми реформування вугільної галузі пропонується ліквідувати 11-13 державних шахт, а 7 шахт – вивести на нульову рентабельність і залишити у власності держави.

Нагадаємо, що 20% вугільних шахт України вимагають негайної ліквідації.

«Слово і Діло» зафіксувало 312 обіцянок Володимира Гройсмана, 189 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 61%. Із повним переліком обіцянок прем'єр-міністра України можна ознайомитися на сторінці.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: