Литвин проігнорував законопроекти, направлені на захист учасників АТО

Читать на русском
Попри обіцянку, народний депутат Володимир Литвин не голосував за більшість законопроектів, покликаних захистити учасників АТО.
Володимир Литвин

Депутат від «Волі народу» Володимир Литвин не виконав обіцянку щодо постійної допомоги учасникам АТО та сім’ям загиблих бійців.

Відповідну його заяву «Слово і Діло» зареєструвало на етапі передвиборчої кампанії у вересні 2014 року.

Тоді кандидат у народні депутати в 65 виборчому окрузі в своїй політичній програмі пообіцяв: «Реалізую комплекс заходів для підвищення престижу військовослужбовців, захисту їхніх сімей. Надаватиму постійну допомогу всім, хто брав участь в АТО, першочергово сім’ям загиблих».

5 березня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення зміни до статті 8 закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» (щодо зарахування мобілізованим військової служби для призначення пенсії на пільгових умовах)» №2149. Цей документ став єдиним законом, направленим на соціальний захист ветеранів АТО, за який проголосував Литвин.

Пізніше ані за внесення змін до статті 15 закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих, ані за зміни до закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції народний депутат не голосував. А між тим перший із двох зазначених законів поновлює право учасників АТО на безкоштовне отримання ліків, безкоштовне першочергове зубопротезування, 50-відсоткову знижку на плату за користування житлом та комунальними послугами; в другому проекті закону, серед іншого, йдеться про соціальну допомогу учасникам АТО та їхнім родинам.

Це вже двадцята невиконана обіцянка в досьє Володимира Литвина. Його рівень відповідальності складає 36% і з цим показником він посідає 113 місце в рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради України.

Нагадаємо, згідно з рейтингом відповідальності народних депутатів, який складає «Слово і Діло», серед нардепів-мажоритарників Житомирської області станом на 24 червня Володимир Литвин був лідером за відсотком виконаних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: