Аналітики пояснили, чому ціна нафти знову котиться в прірву

Читать на русском
Стійкі поставки до США, зниження попиту на транспортне паливо, а також надлишок продукції нафтопереробників, особливо бензину, здійснюють сильний тиск на нафтові ціни.

Сьогодні нафта марки Brent торгується на рівні двомісячних мінімумів (близько $46 за барель) через занепокоєння, що надлишок нафти та нафтопродуктів на світовому ринку продовжить чинити тиск на ціни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» за даними потокового графіка глобального фінансової порталу investing.com у понеділок, 25 липня.

До 7:52 за київським часом ф'ючерси на нафту Brent торгувалися на рівні $45,63 за барель, знизившись на 6 центів щодо попереднього закриття. Ф'ючерси на нафту WTI опустилися до $44,13, також подешевшавши на 6 центів.

«Число факторів стримування у другій половині 2016 року зростає й із цим пов'язані наші ведмежі (гра на зниження котирувань – Ред.) настрої», – йдеться в звіті банку Morgan Stanley.

У коментарі наголошується, що стійкі поставки до США, зниження попиту на транспортне паливо, а також надлишок продукції нафтопереробників, особливо бензину, здійснюють сильний тиск на нафтові ціни.

Експерти вважають, що збільшення запасів нафтопродуктів в умовах уповільнення світового попиту має забезпечити тиск на ціни в короткостроковій перспективі.

Запуск «Одеса-Броди» скоротить шлях поставки каспійської нафти до ЄСЗапуск нафтопроводу «Одеса-Броди» дозволить європейцям отримувати каспійську нафту набагато швидше й дешевше, ніж морським маршрутом, як зараз.

Цьому сприяють також сильні позиції долара та зростання числа нафтових вишок у США, що спостерігається четвертий тиждень поспіль. Так, компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, заявила в п'ятницю, 22 липня, що кількість бурових установок в США зросло на 14 – до 371.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці ціни на нафту впали до найнижчого майже за три місяці рівня. Провал котирувань пояснюється зростанням серед учасників ринку занепокоєння через посилення надлишку нафти на глобальному ринку.

Як повідомлялося раніше, тарифний комітет Міністерства інфраструктури України задовольнив клопотання ПАТ «Укртранснафта» й встановив знижку портових зборів на танкери з нафтою в розмірі 75%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: