Україна створила умови для прокачування нафти через нафтопровід «Одеса-Броди»

Читать на русском
Це рішення створює привабливі умови для запуску транзиту нафти по нафтопроводу Одеса-Броди до нафтопереробних підприємств Країни ЄС.

Тарифний комітет Міністерства інфраструктури України задовольнив клопотання ПАТ «Укртранснафта» і встановив знижку портових зборів на танкери з нафтою в розмірі 75%.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише в.о. заступника голови НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник.

«Хочу поділитися радісною новиною - декілька годин тому тарифним комітетом Мінінфраструктури задовільнено клопотання ПАТ Укртранснафта щодо встановлення економічно привабливих тарифів портових зборів на судозаходи танкерів з нафтою в порт Южний і встановлено 75% знижку портових зборів на танкери з нафтою в режимі транзит!», – написав він.

Запуск «Одеса-Броди» скоротить шлях поставки каспійської нафти до ЄСЗапуск нафтопроводу «Одеса-Броди» дозволить європейцям отримувати каспійську нафту набагато швидше й дешевше, ніж морським маршрутом, як зараз.

За його словами, це рішення створює привабливі умови для запуску транзиту нафти по нафтопроводу «Одеса-Броди» до нафтопереробних підприємств Країни ЄС.

Як раніше повідомлялося, Президент України Петро Порошенко і президент Азербайджану Ільхам Алієв розпорядилися відновити проект трубопроводу «Одеса-Броди» для транспортування каспійської нафти в країни Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: