100 днів нового уряду: чи зміг Гройсман переграти Яценюка?

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Особливість в тому, що Яценюк і Гройсман почали працювати з непопулярних рішень на тарифному полі. Зараз Кабміну Гройсмана потрібно розуміти, що крім «батога», населенню потрібно показувати «пряник», тобто якісь досягнення, стратегію реформ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи 100 днів Кабміну Володимира Гройсмана порівняно з урядом Яценюка.

«В уряду Яценюка та Кабміну Гройсмана від початку стояли різні завдання. Для минулого Кабміну на момент їх приходу до влади головною метою було зберегти країну, утримати незалежність, а вже після – реформи. У Гройсмана першим завданням було проведення реформ», – зазначив Горбенко.

Істотною відмінністю нинішнього уряду Гройсмана, на його думку, є те, що в Яценюка були серйозна конфронтація з Верховною Радою.

«Можна сказати, що Кабмін Гройсмана поки що працює задовільно. Вже видно, що особливий акцент зроблений на енергетичну галузь. Неоднозначна ситуація. З одного боку, підняли тарифи, з іншого – ГПУ та НАБУ почали чистки від олігархів. Але, знову ж таки, складно сказати, чи це реальна боротьба з олігархами, чи бажання поставити туди своїх», – аналізує політолог.

100 днів уряду: скільки ще протягне Кабмін Гройсмана? ЕкспертПолітолог проаналізував перші 100 днів роботи нового Кабміну та дав оцінку уряду Володимира Гройсмана.

Також, за словами експерта, Кабміна Гройсмана має ту ж проблему, що й уряд Яценюка.

«Ми не знаємо, які реформи, як, коли і за які кошти він буде проводити. Тобто немає публічної стратегії. Є якийсь план, але він був і в Яценюка. Наразі ми так само чуємо загальні фрази та гасла», – констатував він.

Крім того, на думку політолога, в Кабміна Гройсмана є тактична команда, тобто процесуально він забезпечить вказівки з АП.

«Але єдиний центр – це Адміністрація Президента», – проаналізував Андрій Горбенко.

Нагадаємо, 23 липня, завершаться перші 100 днів роботи Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Нагадаємо, заступник голови ВР Оксана Сироїд заявила, що уряд Володимира Гройсмана є більш ефективним у співпраці з парламентом, аніж попередній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: