Експерт оцінив перші сто днів уряду Гройсмана

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Кабмін Гройсмана можна розглядати як засіб уникнення дострокових виборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог {embe, підбиваючи перші підсумки 100 днів роботи уряду]} Володимира Гройсмана.

«Успіхи та провали уряду Гройсмана поки ще відносні. З одного боку, західні партнери начебто лояльні, з іншого – населення, навпаки, невдоволене», – констатував політолог.

За його словами, дуже важливо, що ситуація не дійшла до кризи та перевиборів.

«Потрібно розуміти, що в разі будь-якої внутрішньополітичної колізії будуть дострокові вибори. Тому, в певному сенсі, цей уряд є засобом уникнення дострокових виборів», – вважає Голобуцький.

При цьому, як зазначив політолог, уряд усвідомлює, що перевибори призведуть до того, що «НФ» взагалі може не потрапити до парламентіу, а «БПП» дуже сильно втратить кількісно.

На його думку, успіхи або провали не можна оцінювати виходячи з критеріїв «подобається-не подобається», як у випадку з тарифною політикою.

100 днів уряду Гройсмана: перші досягнення та провалиЗа перші 100 днів роботи уряд Володимира Гройсмана виконав 21 обіцянку з 231, зафіксованої «Словом і Ділом».

«Безумовно, ситуація складна: система субсидій, цінова політика мають бути зрозумілішими. Але потрібно розуміти, що на темі тарифів не те що рейтинг не зробиш, а, в принципі, на цьому можна «покласти» на дно всю кар'єру. Такий перехід для людей є дуже складним і популярності на цьому не заробити», – пояснює політолог.

На думку експерта, 100 днів – не той період, щоб робити остаточний висновок, чи буде можливість економити та чи зможе країні відійти від «совка» внаслідок дій нинішнього уряду.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада однією постановою задовольнила заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єра й призначила його наступником Володимира Гройсмана.

Тоді Гройсман взяв на себе зобов'язання розробити антикризовий план, який помісячно визначить, що має бути зроблено до кінця року, й пообіцяв працювати на благо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: