Луценко розповів про хід слідства щодо вбивства Шеремета

Читать на русском
Найближчим часом у слідства буде інформація про тип вибухівки й це допоможе рухатися слідами вбивць.
Юрій Луценко

Слідство підозрює кількох осіб у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета й готує до оприлюднення інформацію щодо типу вибухівки, закладеної в автомобіль.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми займаємося аналізом всіх відеоматеріалів, і не лише тих, які вам відомі з мережі Інтернет. Єдине, що можу повідомити, що вбивця був не один. Це група, й частина цієї групи ми вже бачимо на відео. Зараз робиться все, щоб отримати експертний висновок на кшталт вибухівки, а також низка інших дій щодо осіб, які були в місці закладки вибухівки», – поінформував генпрокурор.

За його словами, слідство має дані про автомобіль і декількох людей, які закладали вибухівку.

Свобода слова по-українськи: чим небезпечний журналістський страх?Останній інцидент з убивством в центрі Києва Павла Шеремета вкотре оголив нерв суспільної дискусії щодо ролі та значення професії журналіста в Україні. Внутрішні та зовнішні небезпеки й виклики, з якими стикаються журналісти, є ганебними реаліями, які можуть суттєво вплинути на розвиток громадянського суспільства

«Найближчим часом у нас буде інформація про тип вибухівки й це допоможе слідству рухатися слідами вбивць. На цей момент можу сказати, що він не один», – додав Луценко.

Він також зазначив, що спілкувався щодо порядку залучення до розслідування експертів ФБР. «Я давав вказівки, щоб процесуальний керівник зробив певні дії для того, щоб відсьогодні ці експерти почали працювати в українському юридичному полі», – сказав глава ГПУ.

Нагадаємо, що в Інтернеті з'явилося відео закладки бомби під автомобіль, на якому до моменту вибуху пересувався журналіст «Української правди» Павло Шеремет.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: