Іран налагоджує імпорт товарів із Херсонської області

Читать на русском
На сьогодні в Херсонській області багато іранських бізнесменів займаються підприємницькою діяльністю й задоволені її результатами.
Зустріч між представниками провінції Ісфахан і Херсонської області

Між Іраном і керівництвом Херсонської області ведуться переговори про залучення додаткових інвестицій і налагодження експортних перевезень товарів до Ірану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

«Зараз ведуться переговори про співпрацю з Херсоном та залучення додаткових інвестицій в область. Ми зацікавлені в налагодженні експортних перевезень товарів до Ірану», – зазначив віце-генеральний секретар Ісфаханської палати торгівлі, промисловості, шахт і сільського господарства Махмудреза Агхаребпараст.

Він запевнив, що іранська провінція Ісфахан сподівається на взаємовигідне співробітництво.

«На сьогодні в Херсонській області багато іранських бізнесменів займаються підприємницькою діяльністю й задоволені її результатами», – підкреслив Агхаребпараст.

Разом із тим, іранські гості звернули увагу на те, що вкрай важливо вивчити особливості митного контролю та транспортування товарів за кордон із можливістю прямого перевезення з України в Іран.

«Іранці висловили бажання якомога швидше отримати протокол про співпрацю в галузі сільського господарства між двома країнами. Адже, як зазначив член Комітету агропромислового комплексу провінції Мохаммед Садегхи, якщо вже є угода про співпрацю України та Ірану, можна підписати й угоду про співпрацю між Херсонською областю та провінцією Ісфахан», – йдеться в повідомленні ОДА.

Чи допоможе Україні зняття санкцій з Ірану?Експерт проаналізував інформацію про те, що Україна скасувала санкції, запроваджені через іранську ядерну програму.

Делегати також відзначили якість сільгосптехніки на полях області й серйозно зацікавилися в створенні підприємств у сільському господарстві.

Як повідомлялося раніше, Україна та Іран досягли низки угод у сфері співробітництва в секторі енергетики, які можуть бути реалізовані найближчим часом.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко попросив депутатів зняти санкції щодо іранської ядерної програми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: