Екс-глава МЕРТ Абромавичус визначився з новим місцем роботи

Читать на русском
Екс-главу Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса покликали працювати до майбутнього уряду Литовської республіки.
Айварас Абромавичус

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус може увійти до майбутнього уряду Литви, якщо партія Союзу вітчизни-Християнські демократи (СО-ХДЛ) здобуде перемогу на майбутніх виборах до Сейму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Успішний досвід Абромавичуса в справі реформування української економіки в умовах кризи та війни, що отриав широку оцінку в світі, є винятково цінним. Тому ми раді, що він погодився застосувати його не лише в Україні, але й у Литві, працюючи в команді майбутнього уряду СО-ХДЛ», – заявив лідер литовських консерваторів Габріелюс Ландсбергіс.

За його словами, в Литві є проблема з державними підприємствами, які працюють не зовсім прозоро й ефективно. Ландсбергіс додав, що поки не пропонував Абромавичусу конкретної посади.

«Ми про це не говорили, поки я радий тому, що Айварас долучиться до самої команди. Я планую сформувати команду професіоналів, частина їх буде з нинішнього тіньового уряду, йдуть дискусії. Він сказав – без посади, без нічого: я хочу боротися з корупцією», – зазначив лідер консерваторів.

Раніше Абромавичус заявляв, що не повернеться до Литви, так як не живе там з 17 років.

Интервью с Абромавичусом. Почему Гройсман не видит его в новом Кабмине?112 Украина

Нагадаємо, в лютому 2016 року Айварас Абромавичус подав у відставку з посади глави українського МЕРТ і публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в протидії роботі уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: