НАБУ поділилося новими даними у справі Абромавичуса-Кононенка

Читать на русском

НАБУ не знайшло доказів причетності нардепа від фракції БПП Ігоря Кононенка до тиску на діяльність екс-глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса.

Національне антикорупційне бюро не знайшло доказів причетності народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка до тиску на діяльність колишнього міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса.

Про це йдеться у відповіді в. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука на депутатський запит лідера фракції «БПП» Юрія Луценка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

«За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри виконавчому директору НАК «Нафтогаз України» Пасішнику А. П. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча – Ред.), який із метою незаконного призначення на посаду заступника міністра, усвідомлюючи протиправність своїх дій, реалізуючи власний умисел, чинив тиск на Айвараса Абромавичуса», – йдеться в документі.

Також, як стверджують у САП, НАБУ не знайшло фактичних доказів тиску на екс-главу МЕРТ з боку нардепа від «БПП» Ігоря Кононенка. Втім, проти виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника було складено обвинувальний акт, про передачу до суду якого нещодавно заявили в Антикорупційному бюро.

Крім того, НАБУ продовжує досудове розслідування щодо інших осіб, які, на думку Абромавичуса, чинили на нього тиск. Відповідне кримінальне провадження порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 344 КК України (втручання у діяльність державного діяча з використанням свого службового становища – Ред.).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: