«Нафтогаз» збільшив імпорт газу зі Словаччини

Читать на русском
Покупцями газу є НАК Нафтогаз України та приватні трейдери, причому більшу частину законтрактованого газу купує НАК.

Імпорт природного газу зі Словаччини в Україну зріс на 41% – до 18 млн куб. м, причому більшу частину сировини купує НАК «Нафтогаз України» для закачування в підземні сховища.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише глава департаменту PR ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні Словаччина збільшує поставки газу в Україну на 41% – до 18 млн куб. м, завантаженість коридору складе 46%», – пише він.

Україна наростила запаси газу до 10 млрд кубівСтаном на ранок 18 липня до підземних газових сховищ України закачано 10,027 млрд куб. м природного газу.

За його словами, покупцями газу є НАК «Нафтогаз України» та приватні трейдери, причому більшу частину законтрактованого газу купує НАК.

Як повідомлялося раніше, «Нафтогаз України» висловив готовність розпочати переговорний процес із Європейською комісією та «Газпромом» із питання закупівель російського газу.

Нагадаємо, що з 15 липня добова заявка з імпорту природного газу зі Словаччини в Україну збільшена в 4,2 рази – з 0,484 до 2,048 млн куб. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: