У ЦВК завершують підрахунок голосів на довиборах до Ради: відомі перші переможці

Читать на русском
В ході підрахунку голосів на одномандатних виборчих округах визначилися два переможці, аутсайдером за відсотком оброблених бюлетенів є 114 округ на Луганщині.

Виборчі комісії опрацювали й передали дані про більшість виборчих протоколів на 6 мажоритарних округах.

«Проблемним» залишається 114 округ у Луганській області, пише «Слово і Діло» з посиланням на веб-сайт Центральної виборчої комісії.

Там опрацьовано лише 46,61% виборчих бюлетенів, і поки що з результатом у 41,99% від підрахованих голосів перемагає представник «Нашого краю» Сергій Шахов.

У двох округах підраховані 100% голосів. Переможцями виборів уже сміливо можуть себе називати самовисуванці Тетяна Ричкова, яка в 27 окрузі в Дніпрі набрала 44,57% голосів, та Максим Микитась, якому для перемоги на виборах у 206 окрузі в Чернігові вистачило 31,45% голосів.

Епопея з обранням членів ЦВК: українців роками годують обіцянкамиУже більше року в Україні тривають розмови про оновлення складу Центральної виборчої комісії, проте похизуватися політикам досі немає чим.

96,75% виборчих бюлетенів підрахували в окрузі №151 на Полтавщині, де поки що перемагає представник «Батьківщини» Руслан Богдан. Трохи менше голосів порахували на Івано-Франківщині, Херсонщині та Волині – 96,38%, 96,26% та 96,15% відповідно. Там найбільше шансів на перемогу наразі мають «УКРОПівець» Віктор Шевченко, член «Батьківщини» Юрій Одарченко та ще одна представниця «УКРОПу» Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, вчора громадянська мережа «ОПОРА» назвала 114 округ у Луганській області найбільш проблемним із точки зору порушення виборчого законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: