Скорочення фінансування від МВФ не є критичним для України – Dragon Capital

Читать на русском
МВФ має намір зменшити суму третього й четвертого траншів до 1 млрд дол. і 1,3 млрд долл. з початкових 1,7 млрд дол. кожен і збільшити обсяг п'ятого траншу до 2 млрд дол. з 0,6 млрд дол.

Можливе скорочення обсягу третього траншу не є критичним для України, оскільки сприятливі зовнішні чинники дозволяють НБУ накопичувати золотовалютні резерви шляхом купівлі надлишку іноземної валюти на ринку.

Про це говорить головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан, передає «Слово і Діло».

«З кінця березня НБУ придбав більше $1,1 млрд на валютному ринку. Таким чином, за нашими оцінками, резерви НБУ склали $13,8 млрд на кінець травня, що відповідає 3,5 місяцям імпорту», – говорить економіст.

За даними інвесткомпанії, чисті валютні інтервенції НБУ в січні-травні склали $0,8 млрд. Водночас чисті валютні запозичення держави на внутрішньому ринку за п'ять місяців поточного року сприяли зростанню резервів ще на $1 млрд.

Нагадаємо, що інтернет-видання «Апостроф» повідомило про намір МВФ зменшити суму третього та четвертого траншів до $1 млрд і $1,3 млрд із початкових $1,7 млрд кожен і збільшити обсяг п'ятого траншу до $2 млрд з $0,6 млрд.

Гонтарева розповіла, скільки валюти викупив НБУ з березняЗа період із середини березня до кінця травня Національний банк України поповнив золотовалютні резерви на $1 млрд за рахунок викуповування валюти на міжбанківському валютному ринку.

«Інтерфакс-Україна» повідомляє, що Україна взяла на себе зобов'язання почати реалізацію пенсійної реформи з 2017 року, а надання коштів за програмою EFF після третього траншу залежатиме від ухвалення необхідного законодавства.

Нагадаємо, що ЗВР НБУ станом на 1 червня досягли позначки $13,536 млрд.

Як повідомлялося раніше, МВФ має намір ухвалити рішення про надання чергового траншу Україні наступного місяця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: