В очікуванні траншу МВФ: Порошенко провів розмову з Лагард

Читать на русском
Президент України провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду.

Вчора, Президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в ході телефонної розмови обговорили надання Києву чергового траншу кредиту, який очікується в липні.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

«Петро Порошенко поінформував Крістін Лагард про хід українських реформ і боротьбу з корупцією. Співрозмовники обговорили надання Україні наступного траншу. Глава держави подякував директору-розпоряднику МВФ за підтримку і довіру», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в нинішньому році програмою допомоги від МВФ заплановано надання близько $6 млрд кредитних коштів, проте надання третього траншу досі затримується.

Чи буде зростання економіки та чому потрібно припинити позичати у МВФ? ЕкспертЕкономіст поділився міркуваннями щодо даних Світового банку, згідно з якими економіка пройшла пік рецесії.

Відомо, що Україна планує отримати від кредитора транш в розмірі $1,7 млрд.

Однак, за деякими даними, МВФ може зменшити суму очікуваного третього траншу для України до $1 мільярда.

Економіст Олександр Савченко вважає, що важливо вчасно відмовитися від кредитів, оскільки їх все одно потрібно буде повернути.

«Один-два транші МВФ для нас зараз є обов'язковими і їх потрібно брати, але потім бажано відмовитися від фінансового співробітництва та продовжити співпрацю з МВФ в сфері економічних реформ», - сказав він в коментарі «Слову і Ділу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: