Держдеп нагадав, що ракету по MH17 випустили з окупованого Донбасу

Читать на русском
Офіційний представник Держдепу Марк Тонер вчергове повідомив, що ракету, яка збила MH17, випустили з непідконтрольних Україні територій Донбасу.

Ракета, яка збила малайзійський Боїнг рейсу MH17, була випущена з окупованої території Донбасу.

Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє «Слово і Діло».

«У жовтні 2015 року, ми вітали висновки Ради безпеки Нідерландів про причини катастрофи MH-17. Ця доповідь вказує на те, що літак був збитий ракетою класу «земля-повітря». Наша загальна оцінка не змінилася – ракета була випущена з території, підконтрольній сепаратистам на сході України, яких підтримує Росія», – заявив він.

Також, Тонер додав, що американська сторона продовжує співпрацювати і допомагати Об'єднаної слідчій групі і правоохоронним органам.

«Ми повністю впевнені, що ці фахівці проводять об'єктивні, достовірні і всебічні дослідження, які ляжуть в основу незалежного судового переслідування осіб, і притягнуть винних у цій трагедії до відповідальності», – додав представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше група Bellingcat, що займається незалежними розслідуваннями за відкритими даними, звинуватила Росію у брехні в скандалі навколо загибелі малайзійського літака MH17, збитого 17 липня 2014 року зі непідконтрольних Україні територій Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: