МН17: Bellingcat викрили неправдиві докази Росії

Читать на русском
Компанія Bellingcat опублікувала новий звіт, в якому зібрані результати двох років досліджень про катастрофу літака Малазійських авіаліній.

Компанія Bellingcat опублікувала новий звіт, в якому зібрані результати двох років досліджень про катастрофу літака Малазійських авіаліній.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Група Bellingcat привернула експертів і фахівців різних областей.

Так, в результаті, директор Програми нерозповсюдження озброєнь в Східній Азії Інституту Міжнародних досліджень Міддлбері Джеффрі Льюїс вивчив різні зображення, пов'язані з боїнгом за допомогою програми для криміналістичної експертизи зображень «Tungstene».

Зокрема, вивчив: фотографії диму, ймовірно, залишеного запущеного з Бука ракетою, зображення самого Бука, ймовірно, що переміщується по окупованій території Донбасу в 2014, а також супутникові знімки, опубліковані Міноборони РФ 21 липня 2014 року, які нібито спростовують причетність окупантів до трагедії.

За результатами:

на двох зображеннях (17 липня, 2014 року) установки «Бук» є ознаки обрізаних скріншотів з відео, а не фотографій;

супутникові зображення, опубліковані Міноборони РФ (21 липня 2014 роки) були відредаговані, а саме на зображення були вставлені установки «Бук» і хмари;

Як вважає Доктор Льюїс, РФ спробувала обдурити весь світ і представила неправдиві відомості про загибель МН17.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Відзначимо, в травні команда Bellingcat опублікувала звіт, в якому встановила, що малайзійський «Боїнг» був збитий «буком» з номером 332, який числиться в 53-й бригаді ВС РФ.

У Кремлі відреагували на доповідь, заявивши, що не знають, «наскільки правдоподібною може бути інформація».

Як відомо, проти Путіна а Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) подано позов від імені родичів жертв катастрофи.

Нагадаємо, майже два роки тому, 17 липня 2014 року ракета установки Бук збила в небі над Східною Україною малайзійський лайнер MH17. 298 пасажирів і екіпаж літака загинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: