ДСНС оголосила в країні режим підвищеної пожежної небезпеки

Читать на русском
Через спеку та малу кількість опадів Держслужба з надзвичайних ситуацій оголосила про підвищення пожежної небезпеки в країні.

Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила в Україні режими високої та надзвичайної пожежної небезпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДСНС.

«За прогнозами Укргідрометцентру, впродовж 14-17 липня у східних, Запорізькій, Одеській, більшості районів Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської та Сумської областей очікується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, в решті областей України(крім західних) – висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека», – повідомили в Службі.

В ДСНС інформують, що на території країни утримуватиметься тривалий період високих температур із малою кількістю опадів, через що існує загроза значного погіршення ситуації з пожежами в природних екосистемах. За даними рятувальників, лише протягом минулої доби в природних екосистемах виникло 185 пожеж, з них: на відкритій території – 168, у лісових масивах – 11, торфу – 2.

«Недотримання правил пожежної безпеки в цей період може стати причиною виникнення масштабних пожеж. Особливо високий ризик виникнення пожеж в екосистемах настає в період вихідних та святкових днів, коли люди масово вирушають відпочивати на природу», – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо виділення 300 млн грн на заходи з упередження та ліквідації пожеж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: