Кабмін виділив 300 мільйонів гривень на протипожежні заходи

Читать на русском
Через тривалу спеку в Україні уряд виділив додаткові кошти на протипожежні заходи в розмірі 300 млн грн.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо виділення 300 млн грн на заходи з упередження та ліквідації пожеж.

Левова частина коштів піде на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

«Через суху спекотну погоду в Україні зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Вчора (24 червня – Ред.) на засіданні Уряду виділено 300 млн гривень на заходи з упередження та ліквідації пожеж, зокрема на паливно-мастильні матеріали. Мета задіяних державних служб – попередити виникнення пожеж, уникнути можливих руйнівних наслідків. Наразі відповідні служби повністю контролюють протипожежну ситуацію в країні», – зазначили в Кабміні.

Там також повідомили, що віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко провів відеоконференцію з представникам центральних та місцевих органів виконавчої влади, в ході якої наголосив на необхідності протипожежних заходів у регіонах, зокрема в Херсонській області.

Аваков обіцяє розпочати реформу ДСНС у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Особливу увагу міністр наказав приділити торфовищам. «Безпосередню відповідальність за стан протипожежної безпеки покладено на голів ОДА. Впродовж тижня доручаю посилити стан протипожежної безпеки в областях. Забезпечити максимальну координацію зусиль щодо попередження пожеж, оперативного реагування та локалізації осередків займання на ранніх стадіях. Особливу увагу приділити запобіганню пожежам на торфовищах», – повідомив Зубко.

Також він наголосив на необхідності превентивних заходів на території зони відчуження ЧАЕС. «Адже будь-які осередки займання там одразу стають надзвичайною ситуацією. Тому ми вживаємо максимальні заходи з попередження пожеж у зоні відчуження», – зазначив очільник Мінрегіону.

Нагадаємо, вчора в житловому будинку в Дніпрі сталася пожежа п’ятого рівня складності. Мешканців вдалося врятувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: