Незадовго до арешту Кулику доручили провальну «справу Курченка» – Ситник

Читать на русском

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що військовому прокурору з питань АТО Костянтину Кулику дали розслідувати резонансну «справу Курченка» для прикриття прокурора від слідства.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це глава НАБУ розповів сьогодні на брифінгу.

За словами Ситника, Кулик почав представляти обвинувачення в «справі Курченка» в травні 2016 року, а НАБУ почало розслідування щодо Кулика в грудні 2015 року.

НАБУ заарештувало майно головного прокурора АТО КуликаСтоличний суд задовольнив клопотання НАБУ про арешт майна головного прокурора АТО Костянтина Кулика.

Директор Бюро також надав аудіодокази «героїзації» Кулика. Згідно з наданим аудіозаписом, військовий прокурор просив дати йому резонансну справу, щоб було видно, що він нібито не ухилявся від допитів, а працював. Таким чином, Кулик пропускав допити, на які його викликало НАБУ, аргументуючи свою відсутність відрядженнями.

«Кулик прекрасно розуміє, яка справа проти нього розслідується. У ЗМІ вчора він заявляв, що уявлення не має, в чому його звинувачують», – додав заступник голови САП Максим Грищук. Грищук також заявив, що ГПУ повідомляла про відрядження Кулика в той час, коли він перебував у Києві.

Сытник предоставил аудиозапись разговора Кулика112 Украина

Ситник додав, що Кулика «запхали» до групи щодо Курченка навмисно, щоб надати справі політичного забарвлення. «Ми інкримінуємо Кулику 1 квартиру, придбану після початку дії статті про незаконне збагачення, та ще 3 квартири, придбані до цього», – заявив він.

Нагадаємо, вчора Апеляційний суд міста Києва задовольнив скаргу, подану в інтересах військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, про відсторонення його від посади, скасувавши рішення суду першої інстанції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: