НАБУ та САП зробили спільну заяву щодо затримання Василишина

Читать на русском
Антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура зробили спільну заяву щодо затримання заступника голови МОЗ.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не вимагатимуть провадження щодо затриманого заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

Про це йдеться в спільній заяві відомств, повідомляє «Слово і Діло».

«НАБУ та САП не вимагатимуть у прокуратури провадження щодо Василишина чи будь-які інші провадження, розпочаті з порушенням ст. 216 КПК. Відповідальність за результати цих досудових розслідувань мають нести ті органи, які розпочали розслідування з порушенням закону», – йдеться в повідомленні.

В антикорупційних органах зазначили, що відкриття таких справ може призвести до програного суду. В якості прикладу САП і НАБУ нагадали справу мера Вишгорода Олексія Момота.

«Через два місяці Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції про обрання щодо Момота запобіжного заходу через те, що «досудове розслідування здійснювалося неуповноваженим органом досудового розслідування, при цьому неякісно, з істотними порушеннями вимог КПК України». Наразі Олексій Момот повернувся до виконання своїх обов'язків, попри те, що досудове розслідування триває», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, прокуратура міста Києва спільно з СБУ затримала заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина за хабар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: