ДТП: основні причини та наслідки автокатастроф в Україні

Читать на русском

Днями Верховна Рада ухвалила надзвичайно довгоочікуваний законопроект, що вносить зміни до законодавства України в частині покарання за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Таке рішення парламентарів радо привітали в суспільстві, оскільки ДТП за участю п’яних водіїв останнім часом стали особливо резонансними. Станом на червень із початку року вони збили насмерть 150 людей.

Втім, не лише алкоголь та наркотики в крові водіїв стають причиною невідворотних наслідків. Загалом через неуважність за кермом на українських автошляхах за перші 6 місяців поточного року загинуло 749 людей, ще 8287 – отримали травми.

Перевищення швидкості стало другою за кількістю смертей причиною ДТП – пішли з життя вже 429 людей, 3176 – отримали травми. Значно меншою є смертність через порушення правил маневрування, з вини пішоходів чи через виїзд на зустрічну смугу. До слова, найбільш чемними на дорозі, судячи зі статистики, є діти. За даними правоохоронців, з початку поточного року дітлахи спричинили 224 ДТП, в яких загинуло 7 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: