У МВС запустили пілотний проект автофіксації порушень ПДР

Читать на русском
Відсьогодні в двох містах України запущений тестовий проект автоматичної фіксації порушень ПДР.

Відсьогодні в двох містах України запущений тестовий проект автоматичної фіксації порушень ПДР.

Про це в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

«Запустили пілотний проект роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Будьте уважнішими, зовсім скоро працюватиме не пілот і будуть нараховуватися не умовні штрафи, а реальні – без участі поліцейського. Вмикаємо самодисципліну», – зазначив Аваков.

За його словами, наразі автофіксація перебуває в тестовому режимі, а до неї підключені всього 3 камери – одна в Києві (вул. О. Теліги, 61) та дві в Одесі (транспортна розв'язка «Конюшиновий міст»).

Посміхніться, вас знімають: чи змусить фотофіксація порушень виконувати ПДР?Чи зможе автоматична фото- та відеофіксація порушень змусити водіїв дотримуватися правил дорожнього руху?

«Це тест. Всього ж у всій країні – в режимі реальної експлуатації – будуть встановлені тисячі камер. Результати цього проекту допоможуть створити повноцінну та ефективну систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху та наступного року запровадити її у всій країні», – додав міністр.

Крім того, Аваков розповів, що лише за 6 годин тестового режиму на 3 камерах, які підключені до проекту, зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: