ЄБРР надав «Нафтогазу» кредит на закупівлю газу в «Газпрому»

Читать на русском
Зараз компанія веде активні переговори як із західними контрагентами, так і з «Газпромом» щодо ціни газу.
Андрій Коболев

НАК «Нафтогаз України» планує відновлення активного імпорту природного газу для закачування до підземних сховищ із першої декади липня, в тому числі й за східним маршрутом.

Про це повідомив глава держхолдингу Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Остання домовленість, якої нам вдалося досягти з ЄБРР, передбачає, що частина коштів може бути використана й на закупівлю зі сходу в тому числі», – сказав глава компанії.

Відповідаючи на запитання, коли компанія планує почати закачування газу основними обсягами, Коболєв сказав, що це буде перша декада липня.

Зараз компанія веде активні переговори як із західними контрагентами, так і з «Газпромом» щодо ціни газу.

Коболєв зазначив, що в перших двох декадах липня «Нафтогаз» планує закуповувати ресурс за власні кошти, в третій декаді – за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.

Виходячи з цього, можна впевнено сказати, що «Нафтогаз» відновить імпорт природного газу з Росії, тим більше, що ЄБРР дав згоду використовувати надану ним частину кредитних коштів на закупівлю газу в «Газпрому», чого раніше не було.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» планує накопичити в підземних сховищах до початку опалювального сезону 14 млрд куб. м газу.

Як повідомлялося раніше, «Нафтогаз України» звернувся до ПАТ «Газпром» із пропозицією про відновлення поставок природного газу в III і IV кварталах 2016 року та I кварталі 2017 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: