Brexit: у Німеччині запропонували не позбавляти британців громадянства ЄС

Читать на русском
У Німеччині пропонують запровадити механізм, що дозволить британській молоді у випадку виходу Великої Британії з ЄС залишатися громадянами Союзу.

Молодим британцям, що живуть в інших країнах ЄС, пропонують залишити громадянство Європейського Союзу навіть у випадку виходу їхньої країни з об’єднання.

Про це заявив віце-канцлер, міністр економіки і енергетики ФРН Зігмар Габріель, пише «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Давайте пропонувати його тим молодим британцям, які живуть у Німеччині, Італії або у Франції, щоб вони могли залишатися громадянами ЄС», – зазначив Габріель.

Уряд Шотландії озвучив Європарламенту позицію щодо BrexitШотландський уряд сьогодні на засіданні Європарламенту офіційно заявив про намір Шотландії залишитися в ЄС.

Він підкреслив, що на референдумі щодо виходу Великобританії з ЄС молода й активна частина населення проголосувала за те, щоб залишитись у складі Євросоюзу.

«Вони краще снобів з британської еліти розібралися в тому, що мова йшла про їхнє майбутнє», – прокоментував ситуацію німецький віце-канцлер, запропонувавши «не розводити перед ними мости».

Нагадаємо, 2 липня в Лондоні пройшла масова акція протесту проти результатів референдуму 23 червня, на якому 52% виборців проголосували за вихід із ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: