В Україні почнуть будувати дороги за американськими технологіями – Омелян

Читать на русском
Співпраця з американськими фахівцями в області інфраструктури почалося ще за минулого міністра Андрія Пивоварського.
Володимир Омелян

Україна хоче застосувати американський досвід у реформуванні об'єктів інфраструктури, зокрема дорожнього господарства.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі в Міністерстві транспорту США, повідомляє «Слово і Діло».

«Створення дорожнього фонду – американська модель фінансування дорожньої галузі, яка працює в США з 50-х років минулого століття. Вона довела свою ефективність. Ми хочемо впровадити таку модель в Україні», – сказав він.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України зараз перебуває в США в складі урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Він також додав, що співпраця з американськими фахівцями у сфері інфраструктури почалася ще за минулого міністра Андрія Пивоварського.

«Це колишні CEO аеропортів, морської галузі, фінансових корпорацій. Це дійсно люди із системним баченням і розумінням світових тенденцій. Нам вдалося дійсно якісно просунутися в плані реформ завдяки їхній допомозі», – розповів міністр.

Дорогі дороги: фінансування українських доріг у 2016 році«Слово і Діло» створило інфографіку коштів, які планують виділити на ремонт та будівництво українських доріг.

Раніше Володимир Омелян запропонував обмежити вагу вантажних автомобілів і перекласти відповідальність за порушення габаритних норм на власника вантажу, перевізника та водія транспортного засобу.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв жорстко реагувати на неякісний ремонт доріг.

«Слово і Діло» зафіксувало 5 обіцянок Володимира Омеляна. Всі вони поки що перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра інфраструктури України можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: