Польща тимчасово призупинила малий прикордонний рух з Україною (доповнено)

Читать на русском
Польща обмежила в'їзд на свою територію жителям прикордонних районів України за спеціальними дозволами.

Міністерство закордонних справ Польщі направило Україні ноту, згідно з якою з 4 липня призупиняє малий прикордонний рух між країнами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.

Україна і Польща зміцнюють відносини в сфері безпекиСпікери парламентів України і Польщі Андрій Парубій та Марек Кухчінскій відзначили серйозну перспективу розширення співробітництва країн карпатського регіону в сфері економіки, транзиту і безпеки.

Повідомляється, що обмеження стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, які мають дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

«Відповідно до цього, в ніч із 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах і за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи та віза)», – попереджають прикордонники.

Речниця міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца назвала дане рішення польської сторони тимчасовим заходом. Причина даного обмеження, за її словами - підготовка до саміту НАТО в Варшаві та Світовим днях молоді. Вона також додала, що обмеження поляки знімуть з 2 серпня.

Нагадаємо, 25 червня на контрольно-пропускних пунктах в'їзду/виїзду на українсько-польському кордоні в напрямку виїзду з України були зафіксовані черги з 860 автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: