Аваков відзвітував про затримання головного санітарного лікаря України

Читать на русском
У робочому кабінеті затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас із начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним.
Святослав Протас

У робочому кабінеті затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас із начальником департаменту Санітарної служби України Олександром Чепурним.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє «Слово і Діло».

«Одночасно у всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані», – зазначив міністр.

Чому на здоров'ї економити не можна, а на медиках – можна? Огляд обіцянок до Дня медпрацівника«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських політиків, що стосуються забезпечення медичної сфери.

За його словами, група чиновників на чолі з Протасом розробила та впровадила злочинну схему щодо розкрадання великої суми бюджетних коштів. «На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тисяч грн) учасники афери були затримані», – розповів Аваков.

Сам головний санітарний лікар України був затриманий у власному кабінеті. «Він діяв цинічно, попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися та відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правила та «обов'язки» й усі погодилися брати участь у афері... й лише один (!) сказав «ні», – зазначив глава МВС.

За словами Авакова, ця операція розроблялася та проводилася Нацполіцією спільно з детективами НАБУ.

Резюмуючи, міністр повідомив, що правоохоронці задокументовали 11 фактів вимагання та отримання Протасом хабарів від підлеглих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: