Мінінфраструктури врегулювало реєстрацію автомобілів

Читать на русском
Міністерство інфраструктури України врегулювало процес сертифікації транспортних засобів у країні.
Міністерство інфраструктури

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалив розроблену Міністерством інфраструктури постанову «Про затвердження порядку призначення, відмови в призначенні та анулювання призначення органу із сертифікації для індивідуального затвердження транспортних засобів, партій частин та устаткування».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

У Міністерстві відзначили, що цей документ регулюватиме сертифікацію транспортних засобів до ухвалення відповідного закону.

Парубій підписав закон про зниження акцизів на імпорт вживаних автомобілівГолова Верховної Ради Андрій Парубій сьогодні підписав закон про спрощення імпорту вживаних автомобілів.

«Міністерству інфраструктури передані функції визначення органів з оцінки відповідності, однак відсутній відповідний порядок. Проект розроблений із метою визначення самої процедури призначення органів оцінки та критеріїв, за якими ми маємо їх визначати», – сказав на засіданні Кабміну заступник заступник голови МІУ Дмитро Роменський.

У відомстві також зазначили, що цей документ дозволить допустити до сертифікації органи, які дотримуються норм законодавства при виконанні робіт, та аналізувати їхню діяльність.

У Міністерстві нагадали, що в результаті припинення дії «Порядку здійснення процедури призначення органів з оцінки відповідності продукції, процесів і послуг вимогам технічних регламентів» в Україні відсутній нормативно-правовий акт, який би регулював процедури відбору органів сертифікації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: