Пасажиропотік до Криму впав майже вдвічі – ДПС

Читать на русском
У червні цього року кількість громадян та одиниць автотранспорту, які перетнули адмінкордон із Кримом, скоротилася.

У Держприкордонслужбі заявили, що за червень поточного року кількість перетинів адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом зменшилася порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

За даними ДПС, у червні адміністративний кордон із Кримом перетнуло близько 180 тисяч громадян, що на 60 тисяч менше, ніж за аналогічний період 2015 року. Потік транспортних засобів також зменшився майже вдвічі – до 32 тисяч проти 62 тисяч роком раніше.

«Тобто інформація про нібито нашестя відпочивальників із материкової України до тимчасово окупованого Криму, яку періодично поширюють проросійські ЗМІ, не відповідає дійсності», – зазначають прикордонники.

СБУ посилює контроль за адмінкордоном із КримомСлужба безпеки України посилить контроль за переміщенням товарів до окупованого Росією Криму.

Незважаючи на зменшення пасажиро-транспортного потоку, ДПС періодично фіксує скупчення автотранспорту на КПВВ. Причиною прикордонники називають дії окупаційної «влади» півострова, яка штучно створює черги на пропускних пунктах.

Своєю чергою, Державна прикордонна служба України на всіх контрольних пунктах на адміністративному кордоні з Кримом збільшила кількість прикордонних нарядів.

Вчора на «офіційному» сайті кримського міста Євпаторія з'явилася інформація про те, що нібито щодня до міста прибувають по 3-4 тисячі відпочивальників. «Глава адміністрації» міста Андрій Філонов заявив, що в здравницях і готелях Євпаторії відпочивають на 2 тисячі більше людей, ніж торік, – 19 тисяч, а неорганізованих туристів майже вдвічі більше, ніж організованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: