В Україні встановили рекорд із підвищення тарифу на електроенергію

Читать на русском
В п'ятницю була піднята оптово-ринкова ціна, яка надалі має лягти в новий тариф або населенню, або промисловості.
Андрій Герус

Сьогодні НКРЕКП підняла тариф для промислових споживачів відразу на 10% для 1-го класу та на 8,2% для 2-го класу, що є найвищим одноразовим підвищенням для зазначених категорій споживачів.

Про це пише у себе на сторінці в Facebook виконавчий директор інвестиційної компанії Concorde Capital та екс-член НКРЕКП Андрій Герус, повідомляє «Слово і Діло».

«Це найбільше одноразове підвищення тарифів для промисловості за всю історію НКРЕ. І це під час задекларованої ліквідації перехресного субсидування», – пише він.

Нагадаємо, що в п'ятницю була піднята оптово-ринкова ціна, яка надалі має лягти до нового тарифу або населенню, або промисловості.

Завищені тарифи ДТЕК принесуть Ахметову щонайменше 10 млрд грн – ГерусМаніпуляції з тарифом на відпуск електроенергії з боку регулятора в особі НКРЕКУ принесуть додатковий дохід ТОВ ДТЕК, яке контролюється Рінатом Ахметовим, в розмірі не менше 10 млрд грн.

«Обрали промисловість», – підкреслив Герус.

Нагадаємо, що ціна електроенергії в Україні вже на 50% вища, ніж в Європі.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зацікавився принципами встановлення Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифу на електроенергію й пообіцяв розібратися з доцільністю застосування формули «Роттердам +» при закупівлі вугілля для її генерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: