Геращенко: Brexit матиме негативні наслідки й для України

Читать на русском
Перший віце-спікер парламенту вважає, що результати референдуму в Великій Британії позначаться на перспективах отримання Україною безвізового режиму.
Ірина Геращенко

Результати голосування британців на референдумі, присвяченому виходу з Європейського Союзу, можуть мати негативні наслідки й для України.

Зокрема, це може позначитися на перспективах отримання нашою країною безвізового режиму з ЄС, написала на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи й для України. ЄС важко проходить випробування міграційною кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там зростає підтримка радикальних і популістських партій. Чи може це відтермінувати безвізовий? Так, на жаль», – констатувала Геращенко.

Вихід Великобританії – не катастрофа, але сигнал до реформування ЄвросоюзуЕкс-міністр закордонних справ України поділився міркуваннями щодо ймовірності виходу Великобританії зі складу ЄС.

На думку Геращенко, серйозні внутрішні проблеми – в першу чергу міграційна криза – змушують Європу «заплющувати очі» на те, що відбувається за межами ЄС.

«Ослаблена та розділена Європа, розколота на скептиків та оптимістів, Європа, що боїться свого завтрашнього дня, – золота мрія Кремля. Якими б не були складенними для ЄС наслідки британського референдуму, для України це не привід опускати руки», – додала народний депутат.

Нагадаємо, на вчорашньому референдумі за вихід з Європейського Союзу проголосували 52% жителів Великої Британії. Найбільшу підтримку ідея від’єднання від ЄС отримала на півночі Англії, найменшу – в Лондоні та Шотландії. Багато з європейських політиків уже охрестили цей день «чорним днем для ЄС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: