Що думають українці про надання «Л/ДНР» статусу окупованої території?

Читать на русском
Близько 42 відсотків опитаних респондентів висловилися за проведення референдуму з визначення статусу ОРДЛО як окупованих територій.

У разі проведення референдуму про визнання «ЛНР» і «ДНР» окупованими територіями з припиненням соціальних виплат та інших зобов'язань 42% респондентів підтримали б таку ініціативу.

Про це говорять результати соціологічного дослідження, проведеного Українським Інститутом Майбутнього, передає «Слово і Діло».

Водночас 24,5% респондентів голосували б проти такої ініціативи, а 23,1% – проігнорували б такий референдум. Ще 10,1% опитаних вагалися з відповіддю.

Таким чином, прихильники надання Донбасу статусу окупованих територій легко перемогли б.

Відзначимо, що в опитуванні брали участь 2000 респондентів – жителів України за квотним принципом. Похибка вибірки становить 2,3%. Опитування проводилося з 17 до 31 травня.

Чому реформа децентралізації може опинитися на межі краху? Оцінка експертаЕксперт прокоментував інформацію про те, що реформа децентралізації призупинена через зрив РФ Мінських угод.

Як повідомлялося раніше, в майбутній зустрічі глав держав «нормандської четвірки», яка попередньо запланована на липень, можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Нагадаємо, що на минулих засіданнях у рамках Мінського формату врегулювання конфлікту на Донбасі Україна запропонувала негайно розслідувати всі випадки обстрілу інфраструктури та позицій ЗСУ, які останнім часом почастішали в зоні АТО, а також звільнити всіх заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: