Онищенко розповів, чому за нього взялося Антикорупційне бюро

Читать на русском
Народний депутат впевнений, що у нього намагаються забрати бізнес, і запевняє, що не збирається тікати з країни.
Олександр Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що після його відмови співпрацювати зі слідством у справі Мартиненка наступного ж дня до нього приїхали з обшуком.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Мене попросили дати свідчення на Мартиненка та укласти угоду зі слідством, що після цього мене не чіпатимуть. Я послав їх подалі й сказав, що я ні на кого свідчення давати не буду. Наступного дня до мене приїхали з обшуком. Перевернули весь офіс. Це був початок мого конфлікту з НАБУ», – повідомив нардеп.

Говорячи про джерело раптових проблем, Онищенко зазначив, що досі не знає, кому це вигідно й хто може стояти за цим.

«Працює серйозне американське лобі. З огляду на те, що компанію «Укргазвидобування» збираються приватизувати, я так розумію, американці, й усі ці компанії їм просто не потрібні. Тому є бажання, щоб власники або продали всі ці компанії за якісь там гроші, або пішли та все віддали державі», – сказав депутат.

Онищенко також заявив, що не знайомий із людьми, які фігурують у поданні генпрокурора. «Я навіть їхніх прізвищ не знаю. Думаю, вони мене також не знають. Там же написано, це якісь біржі з інших міст», – зазначив політик. При цьому він додав, що планує оскаржувати всі незаконні дії в рамках відкритого кримінального провадження.

Політолог оцінив імовірність арешту нардепа ОнищенкаНардеп Олександр Онищенко залишить територію України до голосування за зняття депутатської недоторканності.

Народний депутат також заявив, що готовий сісти до в'язниці «хоч завтра», а з країни тікати не планує.

«Ні, я, навпаки, хочу, щоб мені вручили підозру, щоб настав якийсь проміжок часу, щоб справа перейшла до судового розслідування», – резюмував Онищенко.

За даними Генеральної прокуратури, зловживання деяких народних депутатів, зокрема Онищенка, та інших представників влади при реалізації газу ПАТ «Укргазвидобування», завдавали державі 40 млрд грн збитків на рік. Сам Онищенко всі звинувачення відкинув, заявивши, що справа проти нього була розпочата для того, щоб забрати бізнес.

Нагадаємо, вчора нардеп подав позов до суду на Генеральну прокуратуру та НАБУ за наклеп та завдання шкоди його репутації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: