Нуланд прилетіла до Києва

Читать на русском
Офіційний уповноважений Держдепу США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд прилетіла до Києва для переговорів про прогрес у виконанні Мінських угод.
Вікторія Нуланд

Офіційний уповноважений Державного департаменту США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд прилетіла до Києва для переговорів про виконання Мінських угод.

Про її прибуття повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що Вікторія Нуланд прилетіла до Києва для переговорів щодо пріоритетів у реформах, а також процесу імплементації Мінських домовленостей. Під час свого офіційного візиту Нуланд планує зустрітися із заступником глави Адміністрації Президента України Костянтином Єлісєєвим, який курирує міжнародну політику, та іншими представниками АП.

Окрім того, помічниця держсекретаря США проведе зустріч зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. Після свого візиту Нуланд поїде до Москви, де має зустрітися з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Після її попереднього візиту до Києва та Москви буквально через тиждень відбувся обмін української льотчиці, народного депутата Надії Савченко на двох російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

До переговорів у «нормандському форматі» долучаться СШАУ майбутній зустрічі глав держав «нормандської четвірки», яка попередньо запланована на липень, можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Пізніше, 14 червня, українська та російська сторони провели ще один обмін – українців Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва на інших українців, підозрюваних у сепаратизмі в Одесі, Олену Гліщинську та Віталія Діденка.

Наразі ведуться переговори про обмін двох росіян Максима Сакаулова та Євгена Мефьодова, які підозрюються у справі 2 травня в Одесі, на двох українців – Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: