Експерт пояснив, чому АП викликає держсекретаря США в Україну

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Візит Керрі дійсно може бути принципово важливим, але не в практичній, а в дипломатичній площині для Петра Порошенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи заяву заступника глави Костянтина Єлісєєва АП про те, що принциповим для України зараз є питання організації візиту Джона Керрі в Україну.

«З огляду на ситуацію на Донбасі та на той факт, що Мінські домовленості не діють, а Керрі є одним із «батьків» цих угод, то насправді візит може відбутися, оскільки США хотілося б усунути конфлікт на Донбасі під час каденції Обами. Але цю ситуацію Керрі не розрядить і нічого особливого не станеться», – пояснює політолог.

На його думку, візит цілком реально може відбутися й у цьому немає жодної інтриги.

Для США прийнятним є лише один сценарій розв'язання конфлікту на Донбасі – експертПолітичний аналітик прокоментувала заяву радника президента США про те, що Вашингтон вимагає виконання «Мінська» до листопада.

Крім того, як підкреслив експерт, Керрі має обов'язок приїжджати під час конфлікту, щоб цей конфлікт не розростався.

«Важливо враховувати, що міжнародними справами в нас займається насправді одна людина, й це не міністр закордонних справ, а лишень сам Президент. Він відповідає за успіхи та помилки, які відбуваються на дипломатичному фронті. Тому зараз для нього зустріч із Керрі є дуже важливою», – проаналізував ситуацію Віктор Небоженко.

Нагадаємо, з 14 до 17 червня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває з офіційним візитом у США. Вже відомо, що американський Конгрес ухвалив рішення надати України пакет військової допомоги розміром 500 млн доларів на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: