Вибори на Донбасі стануть лакмусовим папірцем для перевиборів в Україні – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Для тих парламентарів, які протягнуть закон про вибори на Донбасі, це стане політичною смертю.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що в Мінську відбудеться зустріч помічника президента РФ Владислава Суркова та заступника голови АП Костянтина Єлісєєва.

«Враховуючи, що крім Суркова та Єлісєєва, присутніми будуть Олланд і Меркель, однозначно першочерговим питанням буде модальність виборів на Донбасі. Тим паче, напередодні вже прозвучала позиція Білого дому про те, що ситуація має бути розв'язана ще за каденції Обами», – розповідає політолог.

Як зауважив експерт, варто розуміти, що ще на зустрічі Нуланд із Сурковим в Калінінграді були закладені основи й оприлюднені тези переговорів.

Зворотній бік цієї ситуації, як додав експерт, – реальні обстріли на Донбасі, криваві травень і червень, коли не припиняються обстріли, ще й прозвучала заява Путіна про те, що не буде миру, поки не будуть вирішені політичні питання.

Чим обернуться для України «особливий статус» і вибори на Донбасі?Політолог проаналізував, із чим може бути пов'язане погіршення ситуації в зоні АТО, й припустив, чого добивається РФ.

«Вся ескалація на Донбасі спровокована саме таким шантажем, що є характерним для його поведінки», – вважає Димов.

За його словами, для тих парламентарів, які проголосують за такого роду законопроект про вибори, це стане політичною смертю.

«Якщо в когось є припущення, що через роботу Кабміна Гройсмана можуть відбутися позачергові вибори та розкол коаліції, то лакмусовим папірцем для цього стане якраз питання виборів на Донбасі», – проаналізував Валерій Димов.

Додамо, що в Німеччині, Польщі та Франції наполягають на ухваленні закону про вибори на Донбасі.

Нагадаємо, ще в квітні в ЗМІ з'явилась інформація про те, що АП розробляє законопроект про вибори на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: