Євроінтеграція України неможлива без вирішення «кримського питання» – експерт

Читать на русском
Відсутність стратегії деокупації Криму не дає розуміння, в якому складі Україна інтегрується до ЄС – з Кримом чи без.
Олексій Стародубов

Відсутність стратегії деокупації Кримського півострова затягує процес інтеграції України до структур Європейського Союзу.

Про це сказав директор Кримського експертного центру Олексій Стародубов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Насправді, сьогодні в Європі всім зрозуміло, що без вирішення кримської кризи самою Україною реалізація повномасштабних євроінтеграційних процесів для нашої країни є неможливою», – зазначив експерт.

За його словами, відсутність стратегії деокупації Криму не дає розуміння, в якому складі Україна інтегрується до ЄС – із Кримом чи без.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров запевнив, що в Конституції України будуть закріплені принципи існування Кримської АвтономіїСказано 28 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Експерт вважає, що парламентські слухання «Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та спроби», які пройшли 15 червня, не досягли вирішення поставлених перед ними завдань.

«Замість передбачуваного діалогу експертів із владою учасникам заходу запропонували підготувати свої питання в письмовому вигляді та передати їх на розгляд до оргкомітету слухань», – нарікає Стародубов.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко доручив опрацювати питання щодо посилення санкцій проти осіб, які перешкоджають роботі ЗМІ та порушують права журналістів у окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: