Геращенко назвала помилки ЄС, які призвели до російської агресії

Читать на русском
У 2008 році низка країн ЄС, у тому числі ФРН і Франція, заблокували приєднання України та Грузії до ПДПЧ в НАТО, незважаючи на активне просування цієї ідеї з боку США.
Ірина Геращенко

Європейський Союз припустився грубоъ помилки, дозволивши Німеччини та Франції заблокувати в 2008 році підписання плану дій щодо членства в НАТО України та Грузії, що й створило передумови до російської агресії в цих країнах.

Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила на брифінгу в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«ЄС також має вчитися на власних помилках, як, наприклад, рішення Франції та Німеччини в 2008 році заблокувати підписання плану дій щодо членства в НАТО, що створило передумови до агресії Росії», – сказала вона, коментуючи питання візової лібералізації між Україною та ЄС.

За її словами, Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу, передбачені планом візової лібералізації, й очікує на надання їй безвізового режиму вже зараз.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що Україна отримає безвізовий режим у 2016 роціСказано 2 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми виконали план дій щодо візової лібералізації повністю. Ми формально виконали цей план, там немає жодного невиконаного пункту, й тому ми зараз чекаємо відповідальної та чесної політики та позиції наших партнерів, які мають нам дати безвізовий режим уже сьогодні, вже зараз, не відкладаючи це на завтра», – зазначила заступник голови ВР.

За її словами, ЄС також не має прив'язувати надання безвізового режиму Україні до його наданням іншим країнам або рішення міграційних ризиків.

Нагадаємо, що США доклали значних зусиль, щоб переконати своїх союзників по НАТО в необхідності приєднання Грузії та України до ПДПЧ на Бухарестському саміті НАТО в квітні 2008 року. Це означало б їх фактичне залучення до НАТО. Однак пропозиція отримала різку протидію з боку ФРН і Франції, яких підтримали Італія, Нідерланди, Люксембург, Іспанія, Бельгія, Португалія.

Ірина Геращенко 7 червня заявляла, що Україна вже перебуває на фінішній прямій в отриманні безвізового режиму з Євросоюзом. Однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

«Слово і Діло» зафіксувало 42 обіцянки Ірини Геращенко, з яких вона виконала 20. Коефіцієнт відповідальності політика – 48%. Із повним переліком обіцянок заступника голови ВР можна ознайомитися на сторінці.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: