«Сміттєву» катастрофу у Львові можуть використати проти Садового – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Насправді, якби подібна ситуація виникла в якійсь західній країні, то мер сам би подав у відставку, але в нашому випадку навряд чи Садовий це зробить.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Дем’янчук, аналізуючи «сміттєву» катастрофу у Львові.

«Не виключено, що все, що відбувається у Львові, спрямовано проти мера. Там відкритий доступ і будь-хто може розіграти такий сценарій. Тим паче, що в країні війна і є багато сил, які хотіли б дестабілізувати ситуацію ще більше. Хоча, безумовно, Садовий – такий же політик, як і решта, що хочуть утриматися на посаді, й він робитиме для цього все можливе», – розмірковує Дем’янчук.

Як зауважив експерт, навряд чи зараз знайдуться серйозні сили, які зможуть відправити Садового у відставку, але сама ситуація ще далека від вирішення.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 31 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

При цьому, за його словами, пожежу на сміттєзвалищі досить легко організувати й не виключено, що в цій ситуації співпало багато різних факторів.

Також, на переконання політолога, на риториці «Самопомочі» це жодним чином не позначиться й поступок з їхнього боку, наприклад, на голосуваннях не буде.

«Самопоміч» уже достатньо втратила в рейтингу і їм більше нічого втрачати. Зараз їхні дії схожі більше на грюкання дверима на прощання, аніж на послідовні вчинки», – резюмував Олександр Дем’янчук.

Як відомо, раніше мер Львова Андрій Садовий попросив оголосити безпосередньо місто, а також села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: