Чи стане трагедія у Львові причиною відставки Садового? Експерт

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

Скоріш за все, ситуація не дійде до відставки Садового з посади мера Львова.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, аналізуючи ситуацію у Львові через трагедію на сміттєзвалищі в Грибовичах та протести із закликами про відставку Андрія Садового.

«До відставки не дійде, але опоненти Андрія Садового, безумовно, це використовуватимуть. У такій ситуації Президент Порошенко може підставити йому плече, але в обмін на якісь поступки, наприклад, з боку фракції «Самопомочі», тому що останнім часом Садовий вів досить хитру політику й домовитися з ним у АП не виходило», – міркує Круть.

Зокрема, як наголосив він, останнє голосування за судову реформу є тому підтвердженням. Воно продемонструвало, що Садовий самоусунувся.

За словами експерта, цю кризу Садовий переживе, але вона ж і підштовхне його, грубо кажучи, бути ближчим до АП і Порошенка.

Андрій СадовийМіський голова Львова

«Його фракції на деякий час доведеться пом'якшити опозиційну риторику. Це єдиний наслідок, який можна передбачити для Садового та його партії», – припускає політолог.

Експерт підкреслив, що напередодні в заяві Президента про те, що Садовому слід перестати займатися великою політикою й навести лад у місті звучала образа за те, що на голосуванні в критичний момент «Самопоміч» не дала голосів.

«Все вирішується кулуарно й масштабної публічної сварки між Порошенком і Садовим ми не побачимо», – проаналізував Антон Круть.

Як відомо, вчора мер Львова Андрій Садовий попросив оголосити безпосередньо місто, а також села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: