Бойовики застосували заборонену важку зброю проти ЗСУ – штаб АТО

Читать на русском
Бойовики так званих республік вчергове грубо порушили режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції.

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» обстріляли позиції Збройних сил України із заборонених самохідної артилерійської установки та 152-мм гармати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, кількість випадків відкриття вогню протягом минулої доби збільшилась, а з 18:00 інтенсивність обстрілів по всій лінії розмежування різко зросла. Всього зафіксовано 58 обстрілів, з них 32 – на маріупольському, 24 – на донецькому напрямку та 3 – на луганському напрямках. Порушуючи Мінські угоди, російські окупаційні війська 18 разів використовували міномети, тричі артилерію та одного разу танк», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, сепаратисти з мінометами та 122-мм самохідною артустановкою вели штурмові дії неподалік Павлополя, що на маріупольському напрямку, а з танків ворог намагався влучити по українських позиціях в районі Красногорівки.

У НАТО прокоментували активізацію бойовиків на ДонбасіГенсек НАТО Єнс Столтенберг стурбований зростанням кількості випадків порушення режиму припинення вогню на сході України й підкреслив, що в Росії особлива відповідальність за те, що відбувається, оскільки вона продовжує поставляти озброєння бойовикам.

«Зі 122-мм самохідних артустановок незаконні збройні формування випустили чотири снаряди по населеному пункту Чермалик. На донецькому напрямку противник по опорних пунктах поблизу Невельського, Пісків, Авдіївки, Верхньоторецького та Луганського вів вогонь із мінометів, а шахту Путилівську (Бутівка) обстрілював із важких мінометів та гармат калібру 152 мм», – додали в штабі АТО.

Також, як стверджують у штабі, на луганському напрямку проросійські банди продовжують вести неприцільний вогонь, провокуючи українських військових поруч із Трьохізбенкою та н. п. Нижньотепле.

Боевики применили запрещенное тяжелое оружие против ВСУ – штаб АТОSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: