Японія виділила на Донбас і допомогу пораненим військовим більше $13 млн

Читать на русском
Україна за допомогою ООН та Червоного Хреста отримає на відновлення інфраструктури Донбасу та допомогу пораненим військовим 13,6 млн дол.
Шигекі Сумі

Уряд Японії виділив на відновлення інфраструктури Донбасу, допомогу пораненим військовим і постраждалим жителям Луганської та Донецької областей 13,6 млн дол. США.

Про це заявили міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та посол Японії в Україні Шигекі Сумі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Повідомляється, що розпоряджатися коштами будуть міжнародні організації, що працюють на Донбасі, – ООН і Червоний Хрест.

«Кошти, запропоновані прем'єр-міністром Японії паном Абе, – 13,6 млн доларів – передаються тим організаціям, які безпосередньо здійснюватимуть роботу в Донецькій і Луганській областях», – заявив Зубко.

Україна не освоїла міжнародну фінансову допомогу на відновлення ДонбасуГроші міжнародних донорів, які повинні були піти на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, пішли на Сирію.

Ці гроші підуть на відновлення інфраструктури постраждалих регіонів. Водночас японський посол уточнив, що частина з них буде спрямована на допомогу українським військовим, які отримали поранення.

«Частина допомоги йде на військові госпіталі, щоб допомогти піклуватися про героїв війни – українських солдатів, які були поранені в зоні конфлікту», – сказав Сумі.

Як відомо, домовленість про надання цієї гуманіратно-технічної допомоги була досягнута під час візиту Президента України Петра Порошенка до Японії на початку квітня.

Нагадаємо, як писало «Слово і Діло» в середу, керівництво Луганської області домовилося з представниками німецької будівельної компанії Intercon про відновлення доріг у регіоні.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: