«Опоблок» виступив на захист суддів КСУ

Читать на русском
В Опозиційному блоці встали на захист суддів Конституційного суду України, яких можуть відправити у відставку.

«Опозиційний блок» прокоментував заяву голови фракції «Народного фронту» Максима Бурбака про необхідність відправити у відставку суддів Конституційного суду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

В «Опоблоці» назвали позицію Бурбака «оголошенням війни правовій системі країни». Також у там вважають, що «НФ» безпрецедентно тисне на суд, а сам законопроект про люстрацію «опозиціонери» називають неконституційним.

«Представники влади й так звані люстратори розгорнули безпрецедентну атаку проти Конституційного суду. Лідер фракції «Народного фронту» слідом за спікером парламенту, що представляє ту ж фракцію, перейшов до відвертого шантажу. Ми заявляємо, що у відставку має піти не Конституційний суд, а голова Верховної Ради», – заявили в «Опоблоці».

У Солом'янському райсуді згоріли справи (доповнено)Сьогодні вночі в будівлі Солом'янського районного суду сталася пожежа, яка знищила частину судових справ.

Фракція також звернулася до представників демократичних держав і міжнародних організацій, Президента як гаранта Конституції з проханням «зупинити тиск, шантаж і залякування Конституційного суду», а також дати оцінку, на їхню думку, незаконним діям представників коаліції.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні погоджувальної ради ВРУ Максим Бурбак заявив про необхідність відправити у відставку суддів Конституційного суду. Він сказав, що якщо КСУ заблокує нинішній закон про люстрацію, то «Народний фронт» ініціює новий законопроект.

Поряд з цим нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв на засіданні ради звинуватив свого колегу з «БПП» Руслана Князевича в затягуванні ухвалення законопроекту про люстрацію суддів. На переконання Соболєва, це затягування грає на руку представникам «режиму Януковича» й допомагає їм залишатися при владі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: