ВАСУ хоче заблокувати судову реформу: стало відоме рішення Порошенка

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко не стане ветувати закон про судочинство та статус суддів, впевнений політичний аналітик Павло Нусс.

Президент України Петро Порошенко, незважаючи на прохання Вищого адміністративного суду (ВАСУ) ветувати закон про судочинство та статус суддів, підпише документ і дасть старт судовій реформі.

Таку впевненість висловив політичний аналітик Павло Нусс, повідомляє «Слово і Діло».

Щодо «люстраційного шабашу» Конституційного Суду (КС має намір скасувати закон про люстрацію), то, на думку Нусса, тут потрібен контроль і тиск громадськості, нації та політиків.

Генпрокурор розповів про наслідки скасування закону про люстраціюГлава ГПУ Юрій Луценко заявив, що КСУ не має морального права скасовувати закон «Про очищення влади».

«Думаю, за цим реваншем суддів варто очікувати спробу активізувати політичну кризу, яка все одно завершиться захистом національного інтересу», – аналізує експерт.

Нусс також упевнений, що публічна реакція Президента на останні події «буде однозначно». «Статус зобов'язує до детального зважування ситуації», – пояснив аналітик затримку офіційного коментаря Порошенка.

Нагадаємо, закон №4734 «Про судоустрій та статус суддів» Верховна Рада ухвалила 2 червня. За проект закону проголосував 281 народний депутат.

Закон позбавляє Президента права створювати та ліквідовувати суди – відтепер це компетенція законодавців. Водночас призначення самих служителів Феміди буде проводитися тепер без урахування 5-річного випробувального терміну, тобто посада надаватиметься безстроково з моменту обрання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: