Чотири фракції озвучили свої позиції щодо голосування за новий склад ЦВК

Читать на русском
Опозиційний блок не підтримає оновлення ЦВК, а Батьківщина, Радикальна партія та Самопоміч бачать у поданні Президента про призначення нових членів ЦВК спробу сфальсифікувати вибори.

Сьогодні «Опозиційний блок» зробив прогнозовану заяву: фракція не підтримає подання Президента про призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

«У ньому (у поданні – Ред.) не врахована жодна наша пропозиція. Ми подавали шість кандидатур, але жодна з них не врахована», – пояснив глава фракції Юрій Бойко, пише «Слово і Діло».

І якщо таке рішення «Опоблоку» можна пояснити принциповою позицією партії або ж образою за відмову внести їхніх представників, то позицію з цього питання демократичних фракцій «Самопомочі», «Радикальної партії» та «Батьківщини», які найголосніше заявляли про необхідність негайного оновлення ЦВК, пояснити важче.

А позиція зазначених фракцій майже однакова: всі як один бачать у президентському поданні спробу взяти під контроль якомога більше важелів для фальсифікації майбутніх виборів.

Кого Порошенко ввів до нового складу ЦВК: оцінка експертівДиректор Центру політичних студій та аналітики поділився міркуваннями щодо призначення нового складу ЦВК.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко зазначила, що запропоновані кандидатури нікому не відомі. «Я думаю, що це особисто піддані вищим посадовим особам люди, які й надалі будуть продовжувати фальсифікувати вибори», – побоюється Тимошенко. Вона також додала, що її фракція наполягатиме на повторному внесенні кандидатур до складу Центрвиборчкому.

У «Самопомочі» внесення президентського списку прив'язали до конкретних подій, а саме – до майбутніх довиборів до Верховної Ради в семи мажоритарних округах. «Якщо новий склад ЦВК все ж буде затверджений, це означатиме, що зовсім нові люди будуть кинуті в активну фазу виборчого процесу – тут важливо, щоб вони зуміли організуватися й не зазнали зовнішнього впливу», – зазначив нардеп Руслан Сидорович.

«Радикальна партія», скоріш за все, також не підтримає оновлення ЦВК і не проголосує за запропонований Президентом список кандидатур. Олег Ляшко впевнений: таким чином Петро Порошенко намагається узурпувати владу в країні. За словами лідера «радикалів», 8 з 11 кандидатур у списку – «люди Президента та його оточення».

«Його (Порошенка - Ред.) мета – сформувати одноосібну більшість у ЦВК, щоб були всі можливості для фальсифікацій виборів», – заявив Ляшко.

Голосування за оновлення Центральної виборчої комісії заплановано на четвер, 16 червня. Нагадаємо, 3 червня Президент Петро Порошенко заявив, що підписав подання до Верховної Ради про призначення нових членів ЦВК. Список з 11 прізвищами кандидатів з'явився на сайті Ради 7 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: